Dag 40 – Mon-teh-ray!

footoos.

Vandaag was het tijd voor hetzelfde ontbijt als gisteren. Na het achterlaten van een fooitje in de hotelkamer reden we richting Monterey (uitspraak Mon-teh-ray), waar we heengaan om een stop in het midden te hebben tussen Sacramento en Los Angeles. Ook is hier zeker nog wat te doen en te zien maar dat komt morgen ;-) Onderweg zouden we nog een paar mooie plaatsen aandoen!

We reden eerst langs de Napa Valley. Californië is een van de belangrijkste wijnstreken, en dan vooral Napa Valley. Dit ligt iets ten westen-zuid/westen van Sacramento dus lekker op de route. Napa Valley viel helaas wel wat tegen wat betreft foto’s maken. Er was niet een leuk uitzichtspunt waar je een mooie foto van de vallei kon maken. Wel was het leuk hier doorheen te rijden en een beetje om je heen te kijken. Je rijdt langs de rand van de vallei, dat betekent veel omlaag en omhoog rijden en veel bochten maken. Door de bossen, wijnstruiken en al het groen.

Het was weer is tijd voor een mooi uitzichtspunt. Die kregen we ook toen we na de Napa Valley nog een klein stuk naar het westen en een stuk naar het zuiden reden: de Golden Gate Bridge bij San Francisco! Je parkeert vlakbij het punt en loopt dan omhoog. Hier zijn oude geschutswerken gevestigd die de baai tegen mogelijke aanvallen van buiten zouden verdedigen. Je ziet de enorme brug voor je, met links ervan San Francisco, en weer links daarvan de rest van de San Francisco Bay met Alcatraz ergens in het midden. Fantastisch! Naarmate je naar het punt loopt verdwijnt de stad achter de kabels van de brug. We reden over de tolbrug en betaalden bij de aankomst aan de overkant de tol.

We reden over Highway 1 langs de kust naar het zuiden. In Half Moon Bay stapten we uit om te lunchen. Het was echter donderdag en er was geen kip. De winkels in het kleine vissers shopping mall in Harbor Village waren allemaal dicht. Na even heen en weer lopen konden we gelukkig een cafeetje vinden waar ze ook lekkere Europese(!) sandwiches hadden. Echte geimporteerde ham en kaas, wow!

Hierna reden we nog een stuk verder naar Monterey, waar we wederom in een Holiday Inn Express zaten. We hebben een duik genomen in het aanwezige zwembad waar we meteen de andere aanwezige gast hebben weggejaagd met onze aanwezigheid. En ja, Johan’s camera is waterproof. Dat staat erop maar het is altijd toch even kijken of tie ‘t nog doet. Na een paar bommetjes kregen we een lekkere watermassage in het bubbelbad.

We maakten een ritje naar de American Diner in het centrum, waar ik aan de bar fish & chips heb besteld en gegeten en een zwart-witje heb gedronken. Met elk zwart-witje mocht ik weer uitleggen hoe ik die maak: eerst een halfje Sprite dan de andere helft Diet-Coke. Het weer is weer poep.. Oh wacht, dat is Nederland. Het weer hier is heerlijk, morgen wordt het weer tussen de 15 en 20 graden met weinig wind! (evil laugh) Morgen is het tijd voor Monterey zelf, dus gingen we weer ‘lekker op tijd naar bed’.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.