Dag 41 – Vis, vis, vis..

Foto’s.

Vandaag was het dus weer een standaard Hotel Inn Express ontbijtje. Het weer was niet geweldig, maar gelukkig regende het niet. Het was alleen wat kouder dan we gewend waren van het Californische kustweer. ‘s Ochtends hebben we de 17-mile drive gedaan. Dit is een 17-mile lange rit over een gelijkgenaamde weg die in het mooiste gedeelte betaald is. We betaalden $9.95 om door de gated community Pebble Peach te mogen rijden, in essentie een golf resort met de weg die langs de kust en door een stukje naaldbos loopt. Je hebt wel een mooi uitzicht over de Stille Oceaan en we zijn regelmatig even gestopt om een frisse neus te halen en wat foto’s te maken. We wilden natuurlijk wel waar voor ons geld! Het mooiste was de Lone Pine Tree. Dit is een enkele boom die op een stukje land staat dat uit de kust loopt. Hier hebben we ook mooie kiekjes van gemaakt.

We reden terug door stukjes bos richting Monterey, waar we eerst nog even wat kaarten op de bus hebben gedaan voordat we naar het Monterey Bay Aquarium gingen. Hier, in een van de grootste aquaria ter wereld, hebben we veel vissen en ander watergezelschap gezien. De zeeotters werden gevoerd en deden wat truukjes om hun eten te verdienen. Dit sloten ze af met een praatje over hoe je zelf kan bijdragen ‘Go organic!’. Dit deden ze overal waar ze wat lieten zien en wat vertelden, en werd erg irritant. Ook andere dieren werden gevoerd, zoals aalen die zich door gaten in rotsen wurmden. Ze hebben er een grote collectie verschillende kwallen, zeepaarden en zeedraken: erg aparte beesten. Flamingo’s zijn eigenlijk geen vissen maar die hebben ze toch ook, net als pinguins, anemonen en octopussen. Ook hebben ze een expositie over menselijke vervuiling van de natuur, waar je natuurlijk jouw senator een e-mail kan versturen om ze meer aandacht voor de natuur en het klimaat te vragen.

Een lunch mocht ook niet ontbreken: een enorme schijf gegrilde tonijn met een berg friet en gigantic fanta orange. Ik kreeg het eten net op, en werd aangemoedigd door de rest om het te laten staan (bijna iedereen liet wat staan). Bikkel dat ik ben heb ik het natuurlijk opgegeten! De rest van de middag hebben we in het hotel doorgebracht. Vanwege het weer hadden we geen zin in het zwembad, maar we hebben nog wel wat blogs geschreven en het motel in Los Angeles geboekt, ergens tussen Disneyworld en Universal Studios Hollywood (ook een park) in, zodat we er mooi de komende dagen heen kunnen.

‘s Avonds hebben we gegeten bij een Sushi tent, waar ik natuurlijk ook wat sushi wilde proberen. We moesten wel een tijdje wachten op een plek in het restaurant, maar uiteindelijk kregen we 12 stukjes sushi met verschillende soorten vis erop: best lekker! Na het eten zijn we weer naar het hotel gegaan waar ik Zelda Phantom Hourglass heb uitgespeeld en we weer lekker rustig aan hebben gedaan. Ook vond Thomas dat hij nog nooit een kussengevecht was begonnen, echt 1 minuut nadat hij was begonnen met mij met een kussen slaan in een baldadige bui :p

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.