Dag 43 – Disney!

Foto’s.

Sjoerd is vandaag jarig dus hadden we in Monterey een cadeautje voor hem gehaald. Er sneaky even tussenuit om een boek te halen over de presidenten van de VS. Sluit mooi aan op de VS-reis en vindt Sjoerd ook wel interessant. Het boek is helaas wat aan de zware kant dus we hoopten dat hij het makkelijk naar NL mee kon nemen. We hebben ook even gezongen, dat hoefde niet van hem maar natuurlijk deden we dat wel ;)

We aten bij het hotel, hier hadden we welgeteld 1 kleine vette suikerbomdonut per persoon en een vieze cornflakes. Na dit tegenvallende ontbijt gingen we langs de supermarkt om inkopen te doen voor de rest van de dag, en reden we richting Disneyworld! De route hadden we gisteravond al deels gedaan, dus ondanks een zware file kwamen we er langzaam doorheen. Bij file in Los Angeles rij je soms een flink eind weer door, en dan staat het weer even vast, dan rij je weer door. Net een echte file!

Eenmaal bij Disney parkeerden we de auto en werden we met een treintje naar de ingang van het park gebracht. Hier kregen we al dertig veiligheidswaarschuwingen, wat de rest van de dag de hele tijd herhaald werd. Waarschuwingen zijn af en toe best nuttig als van “hey let even op!”, maar deze waarschuwingen gingen ondertussen het ene oor in en het andere oor uit. Verder hebben we een prima tijd gehad in Disney: de hele sfeer is “magical”, zowel in de attracties als erbuiten. Alleen de lunch is nog erger dan de prut die je krijgt bij het restaurantje met massavoer op de UT.. maar ik had honger dus at alles natuurlijk op (wel als enige). We hadden ook een button gekregen met “first-time visit” erop, wat ook weer een leuk aandenken was natuurlijk (ben die van mij alweer kwijt geraakt).

De attracties waren wel leuk. Geen enkele ging over de kop, maar we zijn in bijna alle attracties wel 2x geweest. Niet in die ene waar je enorm nat wordt (Splash Mountain: Sjoerd en ik kwamen er als twee verzopen katten uit), maar wel Indiana Jones, Big Thunder Railroad en Matterhorn. De Space Mountain was wel de snelste maar je zat in het donker dus zoveel zag je helaas niet. Indiana Jones was erg leuk gedaan met effecten als het decor dat naar voren beweegt terwijl je stilstaat zodat het lijkt alsof je naar achteren rijdt. Omdat het al november was hoefden we bijna nergens lang te wachten! De wachttijd was maximaal een half uurtje behalve voor de Space Mountain.. maar daar hadden we een ‘fast pass’ voor waarmee je je wachttijd ergens anders kan doorbrengen dan in de rij – in de rij voor een andere attractie! Die geeft je dan tussen bepaalde tijden vijwel direct toegang tot de attractie: dan loop je zo langs alle wachtrijen. Je mag ‘m maar eens in de zoveel tijd inzetten maar het is wel een slim systeem om een lange wachtrij voor je favoriete attractie te omzeilen!

Ook leuk was dat we bij attracties als Finding Nemo Submarine Voyage en de Buzz Lightyear Astro Blasters weer dingen tegenkwamen die we zagen bij het bedrijfsbezoek aan Disney Imagineering. Tegenvaller was dan weer ‘Innoventions’ en het huis van de toekomst, waar je eerst een sponsorpraatje van een kwartier moet aanhoren van het bedrijf dat de attractie blijkbaar gebouwd en gesponsord had, en daarna mag je rondlopen in de gesponsorde omgeving met Playstation consoles en andere ‘toekomstige technologie├źn’ die allang op de markt zijn. We hadden bij Disney Imagineering gehoord dat bedrijven tientallen miljoenen betalen om deze attracties te mogen sponsoren, maar ik prikte er zo doorheen en liep in een keer naar de uitgang. Ik vond het walgelijk dat zoiets even de Disney-sfeer moet verzieken.

Uiteindelijk zijn we tot 9 uur ‘s avonds in het park gebleven, na een lekker avondeten met wederom een overheerlijke burger met friet. Het vuurwerk hebben we helaas gemist, we dachten dat dat om half 9 zou zijn maar het was om half 10, en de attractie waar we toen inwilden was helaas stuk. Toen zijn we maar naar huis gegaan: we waren moe en hadden geen zin om nog langer te wachten. In totaal zijn er 3 attracties door de dag heen stilgezet en weer gerepareerd, ik vroeg me toch wel een beetje af hoe oud het materiaal allemaal is. Eenmaal terug in het hostel vielen we snel in slaap en dachten we stilletjes alweer aan morgen: Universal Studios. Bij het avondeten hadden we al afgesproken dat we hier morgen heen zouden gaan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.