Dag 44 – Universal Studios Hollywood!

Foto’s.

Zo.. De laatste dag dat we wat gaan doen in les Americanas. Het ontbijt was nog crappier dan gisteren: de donuts waren op en toen we om meer donuts vroegen kregen we er eentje bij die je met een vergrootglas nog niet kon zien… Dus maar weer langs de supermarkt en richting Universal Studios. Dit was een langere rit dan gisteren, maar gelukkig kon ik al behoorlijk gebruik maken van de carpoolstrook. Die zit op de grotere wegen helemaal links en je mag er alleen op als je met 2 of meer mensen in de auto zit. En met de file rijdt het wel wat relaxter dan op de vijf banen ernaast. Je merkt aan hoe weinig mensen relatief gezien op die carpoolstrook rijden hoeveel mensen alleen in de auto zitten. Die carpoolstroken helpen ook weer niet zoveel met mensen: de carpoolstrook ging vaak net zo hard of zacht als de andere stroken.

Eenmaal aangekomen bij Universal Studios loop je eerst door een klein stukje winkelstraat met veel souvenirwinkels en wat entertainmentdingetjes. Binnengekomen met de dagpas (die je voor 10 dollar meer kan om laten zetten in een jaarpas) gingen we eerst de hoofdattractie doen, waar we net als voor de rest van de attracties bijna niet hoefden te wachten omdat het maandag in november is en dus niet bepaald druk: de Studio Tour. Met drie karretjes aan elkaar vast rijdt die langs de studios waar films worden opgenomen en sets in de buitenlucht zoals die van Jaws, War of the Worlds (met de kapotte Boeijng) en stukken nagebouwd stedelijk (New York), Mexico, Wild Western, Desperate Housewives, enzovoort. We moesten af en toe stil zijn omdat er dan werd opgenomen. Bij Mexico kreeg kar drie de waarschuwing dat ze daar nat konden worden: er kwam binnen een korte tijd een enorme hoeveelheid water naar beneden geraasd, die vervolgens weer werd afgevoerd aan de onderkant en vast wel weer werd opgeslagen voor de volgende groep. Indrukwekkend om te zien! Ook maakten we een aardbeving in een metrostation mee, waarbij een vrachtwagen en een elektriciteitspaal door het plafond kwamen. Het gaafst was nog een tunnel waarin we onze 3D-bril mochten opzetten. Er kwamen ineens drie-dimensionale t-rexen op ons af en werden we gered door 3D King Kong terwijl we af en toe wat natgespoten werden en het karretje ook mee bewoog! Erg spannend ;)

Hierna bedachten we nog geen genoeg thrills hadden gehad dus gingen we naar de snelste achtbaan met allemaal Egyptische scarabs en mummies. In vergelijking met Disney ging die wel sneller en was het donkerder dan de meeste attracties daar, maar was die wel snel afgelopen. We moesten met vier roltrappen naar beneden om er te komen: konden we mooi genieten van het uitzicht over delen van Los Angeles en natuurlijk de eraangegroeide steden. Andere attracties waren Shrek 4D, The Simpsons Ride, Terminator 2 3D, en Special Effects Stage. Shrek 4D had als wachtmuziek Funky Town, een leuke ode aan het meest irritante liedje van de studiereis! Elke attractie was net weer even anders waardoor het meestal wel leuk was. Terminator was duidelijk al wat ouder, maar was leuk omdat ze filmbeelden afwisselden met mensen die over stage renden en met echte losse flodders schoten. Vooral de shotgun van Arnie maakte een enorme knal! De Special Effects Stage was minder boeiend: ze deden voornamelijk alsof ze grappig waren en lieten wat effecten zien. Dat grappig zijn konden we niet waarderen, en de special effects met een bolletjespak hebben we tijdens de studiereis al ervaren maar nog een stuk nieuwer en beter.

Na de half-Mexicaanse lunch met gare BBQ chips en een knuffel aan de rondlopende Spongebob was het tijd voor de House of Horrors. “Do not touch the live actors, they will not touch you” staat er als je eigenlijk al te ver naar binnen was. Huh? We dachten dat het weer een attractie was waar we dan zitten en filmpje te zien krijgen. Niet dus. Een kerel die met zijn vrouw ook net binnen was vroeg aan me waar ik mijn Lakers-shirt vandaan had. Na de uitleg legde ik mijn hand op zijn schouder en schrok hij zich kapot. Het kostte me veel moeite om hem ervan te overtuigen dat ik het maar was, maar als ik wist wat de rest van het huis voor ons in store had, dan had ik dat nooit gedaan…

In bijna elke kamer liepen we door een enge filmset (Egypte, Frankenstein, Dracula, Weerwolfland) en dan was er ergens wel weer een acteur die je keihard liet
schrikken. Het was niet normaal scary. Gelukkig was het ook op een gegeven moment weer voorbij en konden we naar de grote afsluitende show van de dag:
Waterworld. De film schijnt best slecht te zijn, maar dat weerhoudt deze korte adaptatie er niet van spectaculair te zijn: luide knallen van pistolen. En het
eindigt allemaal met enorme ontploffingen en steekvlammen. Wij zaten net in de veilige zone op de tribune waar we ook niet nat werden. De show zat helemaal vol, en na afloop liep iedereen weer net zo hard naar buiten. Erg gaaf!

Ik reed ons weer terug en we gingen weer eten bij de Thai waar we twee avonden eerder ook hadden gegeten. Weer maakten ze fouten met de bestelling: Sjoerd kreeg het verkeerde hoofdgerecht, dit werd gelukkig wel snel rechtgezet. Het was echter gezellig en lekker genoeg dat het ons niet zoveel uitmaakte. Nadat we de koffers alvast hadden ingepakt gingen we met ons drie├źn nog even langs bij de Mattijs, Niels, Ties en Steven die in een hotel in de buurt van het vliegtuig zaten. Ondanks de gezelligheid bleven we hier niet al te lang: morgen moeten we alweer supervroeg op om de auto in te leveren en ‘s ochtends alweer in het vliegtuig te stappen richting Schiphol..

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.